Här är alla 14 frilansombud på Journalistförbundets kongress

Valet avslutades i veckan och nedan ser du alla 14 som valdes till ordinarie ombud för frilansklubben inom Journalistförbundet när kongressen går av stapeln utanför Stockholm 4–6 mars 2025. Övriga nominerade är uppsatta som suppleanter.

Ordinarie ombud

Nora Lorek67 röster
Torbjörn Wester59
Björn Hellström58
Hannah Ohlén55
Henrik Simonsen53
Margareta Flygt52
Anna Gäredal50
Hasse Hedström50
Bella Stenberg48
Abdullatif Haj Mohammad48
Beata Hansson48
Malin Vive48
Matilda Nilsson46
Börge Nilsson45
Källa: sjf.se

Suppleanter

I ordning: Torbjörn Esping, Saga Cavallin, Cassandra Solback, Therese Quennerstedt, Joakim Frieberg, Mikael Lundh, Putte Salminen, Thomas Wedérus, Magnus Wahman, Ismail Abdelkareem, Tayeb Taherikangarshahy.


Valdeltagandet var strax under 14 procent vilket är bra mycket bättre än 2021.
Drygt 13 procent av frilansmedlemmarna röstade.

Förbundet har under året aviserat att frilansen numera är hela förbundets angelägenhet. Riktigt vad det betyder praktiskt är oklart, men sannolikt kommer det att synas i motionsflödet till kongressen. Och Frilans Riks har naturligtvis planer på egna motioner och hoppas också att sektionerna kommer med egna förslag. Deadline för motioner är 15 december och i förbundets motionsskola kan du se hur man gör för att lämna in en motion.

Frilans Riks kommer också att ha ett förberedande digitalt medlemsmöte (preliminärt den 4 december) för att diskutera våra motioner.

Kontakta gärna Frilans Riks via mejl om du har förslag på motioner.